NSRS – ODBIJEN ZAHTJEV DA SE RASPRAVLJA O RADU “ELEKTROPRIVREDE RS”, U 12 SATI O REFERENDUMU U RS-u

NSRS2

Poslanici vladajućih stranaka u Narodnoj skupštini RS-a nisu danas podržali dnevni red posebne sjednice te stoga neće biti ni razmatrana informacija o radu “Elektroprivrede RS-a“ u svjetlu poskupljenja električne energije.

Najavljeno je da će u 12 sati početi nova posebna sjednica o raspisivanju odluke o referendumu u RS-u o pravosuđu BiH.

Incijativu za sazivanje posebne sjednice o radu “Elektroprivrede RS“ podnijeli su poslanici opozicije, ali nisu imali dovoljno glasova da se usvoji dnevni red, za koji je danas glasao svega 31 poslanik, šest je bilo protiv, a 39 suzdržano.

U međuvremenu je u RS-u suspendovana odluka o poskupljenju struje, ali opozicionari nisu odustali od rasprave o “Elektroprivredi RS“.

Deseta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se naći prijedlog predsjednika Milorada Dodika o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, počet će u 12 sati.

Predloženo referendumsko pitanje glasi: “Da li podržavate neustavno i nezakonito nametanje zakona od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice, a posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?”.

Izvor: Mi2