Najava konferencije “SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!”

za webCentralna konferencija Koalicije „Pod lupom“ pod nazivom ”SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!” će se održati 29. marta/ožujka (srijeda) 2017. godine sa početkom u 11.00h u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu.

Na konferenciji će biti održane tri panel sesije na teme izbornih rokova i izbornog kalendara, biračkih odbora, te tehničkih unapređenja izbornog procesa. Navedene teme tiču se preporuka Koalicije ,,Pod lupom“ koje su u ovom trenutku prioritetne za unapređenje izbornog procesa i koje Koalicija aktivno zagovara kroz monitoring rada dvije interresorne radne grupe za unapređenje izbora.
Konferencija će okupiti preko 150 učesnika, predstavnika zakonodavnih institucija vlasti, predstavnika izborne administracije, međunarodne i akademske zajednice, te predstavnika medija i civilnog društva.
Izjave za medije su planirane u 12:00 sati.
Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite koordinatorici za odnose s javnošću Koalicije ,,Pod lupom” Jovani Kljajić putem elektronske pošte pr@podlupom.org ili telefona 033 268 160 i 065 252 016.